ILL: Per Ervland

Annonse


Mobilvirus koster flesk

ILL: Per ErvlandMobilviruset er egentlig en trojaner som har fått navnet RedBrowser. Den ble først oppdaget av det russiske sikkerhetsfirmaet Kaspersky Lab, og angriper foreløpig bare mobiltelefoner som er koblet opp mot russiske operatører.

Angriper vanlige mobiler

Det som er spesielt med RedBrowser er at den angriper alle telefoner som er i stand til å kjøre Java-applikasjoner. Hittil har virusmakerne konsentrert sseg om mobilvirus som angriper de funksjonsrike smarttelefonene.

Trojaneren RedBrowser gir inntrykk av å være en applikasjon som gjør deg i stand til å surfe på nettsider via SMS i stedet for en vanlig nettforbindelse. I stedet for å innfri forventningene, sørger imidlertid RedBrowser for at regningene blir skyhøye.

Sender rådyre meldinger

Straks RedBrowser er installert på mobilen, begynner den å sende tekstmeldinger til tjenesteleverandører som tar mellom 30 og 40 kroner per melding. Hittil er det bare brukere av russiske mobilnettverk som er angrepet.

Annonse


Antivirusselskapet McAfee mener dette likevel er en viktig utvikling. Mens mobilvirus hittil har vært forbeholdt smarttelefoner, kan RedBrowser angripe de fleste moderne telefoner.

Kilde:
News.com

Annonse