Gudfaren

Annonse


Fortsatt høye spillpriser i Norge

GudfarenMens markedet venter på neste generasjons spillkonsoller skjer en forventet nedgang i salgstallene på spill til nåværende konsoller. I USA demmer verdens største spillprodusent opp for nedgangen ved å sette ned prisen på mange av sine debuttitler. Dette vil ikke skje i Norge.

Er det fordi Norge er et av verdens rikeste land at vi godtar høye priser? Det vil i så fall ikke være første gang nordmenn må finne seg i å betale mer enn andre. Eller er vi bare flinkere til å kjøpe spill til utdaterte konsoller enn amerikanerne, slik at EA slipper å senke prisene?

– Forhandlerne har mye av skylda

I følge daglig leder i EA Norge, Per Christian Andersen, har forhandlerne mye av skylda for salgsdippen. Årsak: for mye fokus på kommende spillkonsoller. Dermed faller salget av spill til eksisterende konsoller.

– Det er over 100.000 husstander med Xbox i Norge, men bare ca 10.000 med Xbox 360. Derfor blir det feil å legge fullt fokus på innovatørene som jo bare utgjør en liten prosentdel av det totale markedet, sier Andersen.

Han påpeker også på forskjellene mellom alle markeder: i Finland selger de mye hockey-spill, mens i Norge selger OL i Torino bedre.

Forhandler: – Ikke tilfelle

Kjell Gunnar Høen, daglig leder i Spiderman Oslo, sier at de har fem ganger så mye hylleplass til “gamle” Xbox-spill som spill til Xbox 360. Han selger likevel mer Xbox 360-spill enn “vanlige” spill.

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse