Skype

Annonse


EU-krav truer Skype

SkypeSkypeIn ble forbudt i Norge etter at Post- og teletilsynet tolket EUs telekomdirektiv slik at alle som skal tilby IP-telefoni med telefonnummer, også må kunne tilby muligheten for å ringe nødnummer. Det er heller ikke tillatt å bruke lokale norske telefonnumre fra andre steder i verden.

Må kunne ringe nødnummer

Dermed var det over og ut for Skypes IP-telefoni, som ville gi deg opptil ti lokalnumre i de landene du ringer mest til. Dermed kan du ringe en kompis i Chicago og la bredbåndet ditt koble deg opp via et Chicago-nummer. På den måten betaler du bare lokal takst.

Nå presser Finland på for å forby SkypeIn og SkypeOut også i resten av EU. Blant annet har Finland funnet at Skypes IP-telefoni er i strid med EU-direktivet fordi selskapet har hovedkvarter i Luxemburg.

Alvorlig for Skype

Muligheten til å ringe nødtelefon er et av hovedproblemet alle IP-tilbydere støter på. Nå vil Finland at EU skal komme til enighet om et nytt direktiv, slik at de kan regulere markedet for IP-telefoni. EUs oppdaterte kommunikasjonsdirektiv var egentlig ment å komme i 2010 eller 2011, men Finland vil gjerne ha det på plass allerede i 2008.

For Skype er dette svært alvorlig. Ifølge eieren Ebay har selskapet store deler av sin omsetning i det europeiske markedet.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse