Google Base

Annonse


Google med eget internett?

Google BaseI følge rykter som har versert en stund, jobber Google med å starte opp sitt eget Global Internet Protocol(IP)-nettverk. Nå sist kommer ryktene fra Googles forhandlingspartnere.

Svart fiber

Google har også avertert etter strategiske forhandlere med erfaring fra såkalt svart fiber, eller dark fiber. Det svarte fibernettverket ble rullet ut over USA på slutten av 90-tallet. De store nettleverandørene var fulle av optimisme, og satset på å dekke landet med fiber. Så sprakk dot.com-boblen, og mange av disse nettverkene ble liggende halvferdige.

Gjennom å kjøpe det svarte fibernettverket vil Google få kontroll over et ferdig fibernettverk. Dette vil åpne helt nye muligheter, samtidig som det sparer selskapet for store summer.

Mystiske innkjøp

I følge de samme ryktene har Google gått til innkjøp av en telekommunikasjonssentral på 25 000 kvadratmeter og flere fraktcontainere. Fraktcontainerne bygges om til mobile datasentere, og kan i teorien flyttes rundt mellom knutepunktene i Googles fibernettverk.

Annonse


Bransjeinnsidere ser for seg et nett som er både prosessor og lagringsenhet, kombinert med den lenge omtalte Google PC-en Google Cube. Denne vil være så billig at spesifikasjonene ikke vil være all verden. Mange brukere vil nok likevel være villige til å gjøre tekstbehandling og billedbehandling via Google når PC-en bare koster 700 kroner.

Frykter Google-dominans

Skeptikerne er bekymret for det de ser kan bli den totale Google-dominans. Dersom Google har sitt eget nettverk, kan de i teorien stenge ute nettsider som ikke betaler for å vises. Google Cube PC-ene vil bli finansiert ved at brukerne må se på individualiserte Google Ads mens de jobber.

Google ville ikke kommentere saken, da selskapet har som policy aldri å kommentere eventuelle produkter før lansering.

Kilder:

The Times
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse