Annonse


Ikke antivirus i Vista

Senere i år slipper Microsoft sitt nye operativsystem Windows Vista. Et operativsystem der sikkerhet skal være satt i høysetet, men nå kan det virke som om frykten for brudd på konkurranselovgivning har ført til at antivirus ikke vil følge med operativsystemet som standard.

Kommersielle grunner

Jim Allchin som er blant de ansvarlige for plattformavdelingen til Microsoft bekrefter at det ikke er tekniske begrunnelser til at antivirus ikke vil være en del av Windows Vista. Microsoft vil selge virusbeskyttelse via onlinetjenesten OneCare.

Symantec, som lager Norton AntiVirus, har på sin side sagt at de gjerne tar opp konkurransen med Microsoft, så lenge det er snakk om rettferdig konkurranse.

Det kan selvsagt være at Microsoft har funnet ut at de kan tjene mer penger på å selge virusbeskyttelse separat og at det ikke er frykten for nye rettssaker som står bak avgjørelsen.

Annonse


Som natt og dag

Uansett står Allchin fast på at sikkerheten i Vista vil være langt bedre enn noe som er sett tidligere. Han hevder blant annet at den store sikkerhetsoppdateringen som XP-brukere fikk via Service Pack 2 var veldig god, men i sammenligning med Windows Vista vil det være som «natt og dag».

Alle funksjonene i Vista er nå ferdige og Allchin bekrefter at frem til operativsysteme slippes vil de kun forbedre ytelse og kvalitet, basert på tilbakemeldinger fra betatesterne.

Kilder:
CRN
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse