Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Steve Jobs blir Disney-sjef

Steve Jobs Pixar Animation Studios er solgt til Disney-konsernet. Dermed blir Apple-sjefen også en del av ledelsen i Disney.

I stedet for et hyggelig svar fra Steve Jobs, fikk jenta til svar at Apple ikke tar i mot ideer uoppfordret.
Forholdet mellom Pixar og Disney har lenge vært spent, etter at Pixar-suksesser som Finding Nemo og The Incredible har fått penger til å fosse inn i Disney-kassa.

Spent forhold

Pixar var opprinnelig en del av Star Wars-konsernet Lucasfilm, men fikk tidlig en avtale med Disney og produksjon og distribusjon av sine animasjonsfilmer – noe begge har tjent store penger på.

Høsten 2004 sa imidlertid Pixar stopp. Steve Jobs følte at forholdet mellom de to var i ubalanse. Det var tross alt Pixar – og ikke Disney – som leverte de lukrative varene.

Jobs i direktørstolen

Dermed forkynte Jobs at den tredje Toy Story-filmen, som ennå ikke er ferdig, ville bli den siste han leverte til Disney.

Nå har historien tatt en ny, men kanskje ikke så uventet vending. Disney har lagt inn et bud på 7,4 millarder dollar (om lag 50 milliarder kroner) – og fått tilslag.

Dermed rykker Steve Jobs opp i direktørskiktet i Disney, om han vil. Det kan få store konsekvenser for filmbransjen og kanskje også IT/hardwarebransjen framover. Får vi nå iPod med Mikke Mus-skjermsparer og tvungen nedlasting av animasjons-trailere via iTunes?

Kilder:
News.com
Telegraph.co.uk
Washingtonpost.com
Bizjournals.com

Stikkord: lydogbilde, mac