Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik overvåkes mobilen din

Er du bekymret for at Storebror ser deg og at George Orwells 1984 skal bli virkelighet? En ny tjeneste tar oss nå et langt skritt nærmere.

Overvåkningskameraer
Britiske World Tracker gir nemlig brukerne muligheten til å følge bevegelsene til en person bare ved å taste inn mobilnummeret deres. Etter å ha registrert hvilken tidsperiode personen skal overvåkes får man opp resultatet, med kart og satellittbilder fra Google Maps.

Man får også en detaljert beskrivelse over når mobiltelefonen ble registrert sist og hvor langt unna eventuelle gater den var. Alt dette skjer ved at World Tracker benytter seg av data fra basestasjonene som tross alt er jevnt plassert over hele verden.

Zoomer inn

Firmaet bak World Tracker hevder tjenesten er for bedrifter som vil ha kontroll over selskapets mobiler og som en ekstra sikkerhet for folk som jobber alene. Det er jo også et genialt verktøy for å finne savnede mobiler.

Les hele artikkelen hos vår søsterpublikasjon DinSide.no.