Harddisk Maxtor

Annonse


Butikken må redde dine data

Harddisk MaxtorDet mener Forbrukerrådet. Etter at Camilla Klevan kjøpte harddisk i nettbutikken Komplett.no. Hun opplevde seinere at disken havererte. Da ville nettbutikken bare erstatte selve disken, og ikke bruke tid på å redde filene hun hadde lagret på den.

Klar melding

Etter å ha tatt kontakt med Forbrukerrådet, fikk hun klar tilbakemelding: Komplett er etter paragraf 33 i Forbrukerjøpsloven helt og holdent ansvarlig – ikke bare for kundens harddisk, men også for data som måtte finnes på den.

– Klevan kan kreve at hennes tapte data blir reddet,. Så lenge selgeren ikke kan sannsynliggjøre at kjøper har ansvar for funksjonsfeilen, må selger erstatte tap som kunden lider på grunnen av mangelen. Et av disse tapene kan være å gjenopprette data sier Forbrukerrådets Jarle Vinje til digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse