Annonse


Microsoft fjerner Sony-rootkit

Sony har fått massiv kritikk den siste halvannen måneden for flere kopibeskyttelser som setter PC-en i fare for ondsinnede angrep utenfra. Ikke minst har rootkit-problematikken i Sonys XCP-beskyttelse vært et stort problem for forbrukerne, og for selskapet.

Microsoft har tidligere markert XCP som såkalt malware gjennom Windows AntiSpyware, men tar nå nok et skritt for å sikre forbrukerne.

Feil eller riktig retning

For med desemberversjon av Microsofts Malicious Software Removal Tool, som brukerne kan få automatisk via Windows Update, vil de farlige komponentene i XCP-beskyttelsen fjernes. MSRT fjerner imidlertid ikke hele kopibeskyttelsen til Sony, noe som gjør at alle ikke er like fornøyde med løsningen.

– Nok en gang har Microsoft tatt et steg i riktig retning ved å gi brukerne et verktøy til å fjerne Sony rootkit. Men de tar allikevel et steg i feil retning siden det ikke fjerner hele programpakken til Sony, sier senioranalytiker Joe Wilcox i Jupiter Research.

Annonse


– Ser man på antallet sikkerhetshull som forbindes med dette programmet ville det vært bedre for forbrukerne om Microsoft fjernet hele DRM-programmet til Sony, fortsetter Wilcox.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse