Wikipedia

Annonse


Mer bråk for Wikipedia

WikipediaI nettleksikonet Wikipedia kan enhver legge inn nye artikler og redigere de som alelrede ligger der. Det skilles likevel mellom registrerte og ikke-registrerte brukere, selv om alle i prinsippet ka gjøre alt.

Fire måneder med løgn

Det førte til at den tidligere Kennedy-medarbeideren John Seigenthaler etter fire måneder fant ut at han sto oppført som mulig medskyldig i mordet på begge Kennedy-brødrene – både USAs tidligere president John F. Kennedy og hans bror Robert.

Opplysningene var lagt ut av en spøkefugl og/eller ekstrem konspirasjonsteoretiker. Hvem som gjorde det, vil trolig verken Seigenthaler eller vi andre noen gang få vite.

Tvungen registrering

Nå vil Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales inføre tvungen registrering for de som skal kunne legge inn nye artikler. Mens de ikke-registrerte fortsatt vil ha adgang til å endre informasjon.

Annonse


Skandalene har stått i kø for det populære nettlekskonet. Her i landet opplevde statsminister Jens Stoltenberg nylig å bli beskrevet som dømt pedofil.

Hvem er ekspert på nett?

Den nye ordningen trer i kraft mandag, og Wales mener restriksjonene er et vktig bidrag til å øke kvaliteten på innholdet .

Han mener likevel at det trengs en dypere debatt for å klargjøre hva begrepet ekspertise er i en nettverden.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse