Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt online-rollespill fra Funcom

Funcom er i full gang med et flunkende nytt online-spill, med handling satt til vår egen verden.

Foto: Martin Sivertsen
Foruten aktiv videreutvikling av Anarchy Online jobber Funcom nå med å få ferdig både eventyrspillet Drømmefall, online-rollespillet Age of Conan (lanseres Q4 2006 på PC, 2007 på konsoll), og leverte nettopp søknad om notering på Oslo Børs.

Midt oppi alt dette annonserer det norske spillselskapet like godt at de har et flunkende nytt, spennende storspill opp ermet.

Jorden, 2023

The World Online (arbeidstittel) blir verdens første store online-rollespill med handling satt til vår egen verden, selv om det riktignok ser ut til å bli en verden betydelig mer krydret med overnaturlige fenomer, myte og magi enn hverdagen de fleste av oss kjenner.

Funcom holder kortene svært tett til brystet, og er svært sparsommelige med detaljene om sitt nye storspill. Likevel, da vi nylig var innom Funcoms kontorer i Oslo fikk vi se en kort, men intens trailer for The World Online.

Magi, mystikk og Dan Brown

Traileren inneholdt et par korte scener med in-game grafikk, men besto først og fremst av en lang skuddsalve av pirrende tekststrofer slengt opp på skjermen raskere enn vi strengt tatt klarte å lese dem, med ordlyd som «The Quest for the Grail continues», «Aliens have landed on our planet. They are still here», og «There is an afterlife».

– Handlingen er satt til år 2023, i vår egen verden. Men verden er ikke helt som den ser ut som. Spillet er full av inspirasjon og referanser til alt fra Dan Brown til Harry Potter, sier Funcoms Product Director Jørgen Tharaldsen til ITavisen.

Og det er det vi vet om The World Online. Verken hvilke plattformer spillet vil havne på, lanseringsdato eller andre detaljer er foreløpig kjent. Vi kommer naturligvis tilbake med mer informasjon så snart vi har noe.

Stikkord: internett