Låst cd

Annonse


Sony-CD herper PCen

Låst cdFlere CDer fra SonyBMG er utstyrt med kopibeskyttelse som installerer såkalt «rootkit»-aktige kode på Windows-maskiner, noe Mark Russinovich har oppdaget og inngående dokumentert på sin blog.

Begraver filer

Et «rootkit» er et verktøy for å begrave kode dypt inne i operativsystemmet. Hensikten er å skjule eksistensen av en rekke filer og programmer (filene som skal forhindre uautorisert avspilling og kopiering av CD-platen, i dette tilfellet) for brukeren.

Et rootkit i seg selv er ikke skadelig, men brukes ofte for å f.eks skjule viruskode på infiserte maskiner, og innebærer en potensiell sikkerhetsrisiko.

– Ufarlig

Koden som blir installert av SonyBMG-CDene blir liggende aktive på maskinen selv etter at man har fjernet CDen, og skal ifølge Russinovich være svært vanskelig å bli kvitt.

Annonse


CDer med denne type beskyttelse har nå vært på markedet i over åtte måneder. First 4 Internet, det britiske selskapet som har utviklet kopibeskyttelsesteknologien, hevder koden er harmløs, og at det skal ha vært mulig å få instruksjoner for å fjerne den ved å kontakte kundeservice.

Kilder:
Mark’s Sysinternals Blog
CNet News

Annonse


Annonse


Annonse