Film

Annonse


Disney vil stoppe Oscar-piratene

FilmOscar-prisutdelingene er mer enn Hollywoods store selvhyllest. Det er også en gedigen sjørøverfest for filmpirater, som de siste årene har kunnet fråtse i nedlastbare høykvalitets kopier av DVD-filmene som sendes ut av filmselskapene til tusenvis av stemmende Academy-medlemmer.

Motion Picture Association of America (MPAA) foreslo for to år siden å forby forhåndsutsendinger av film på DVD, men ble møtt med høylytte protester; stemmerne ønsket ikke å bli dratt ut fra sine hjem for å se filmene de skulle vurdere, mens mindre uavhengige filmselskaper argumenterte med at de ikke hadde råd til å arrangere kinovisninger i samme grad som gigantstudioene.

Strengere kopibeskyttelse

Disney blir i år førstemann blant de store filmselskapene til å teste ut et nytt system for distribusjon av Oscar-kandidatene. Selskapet tar i bruk en teknologisk løsning fra Cinea der hver eneste DVD-plate som sendes ut har sin egen unike ID-kode, slik at eventuelle nettkopier skal kunne spores tilbake til «synderen» som mottok originalen.

Disse filmene krever i tillegg at man har en helt spesiell DVD-spiller for å få se dem, som også må sendes ut til hvert enkelt Academy-medlem, som må aktivere spilleren sin over telefon eller internett.

Annonse


Ikke alle gjør som Disney

Ifølge Cinea skal tolv tusen slike DVD-spillere ha blitt sendt ut hittil.

Men selv om Disney sier ja til Cineas løsning, er ikke entusiasmen for det nye systemet nødvendigvis like stor ellers i Hollywood. Mange frykter at en slik tungvint og restriktiv løsning vil gjøre det vanskeligere å få sanket inn stemmer til filmene sine.

Både Sony og Universal velger for eksempel i stedet og gå for en mindre avansert vannmerke-beskyttelse av sine filmer, og har foreløpig ikke adoptert Cinea-løsningen.

Kilder:
BetaNews

Cinea

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse