Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Åpner for 600 Mbit/s

Neste generasjons trådløse nettverksteknologi er på vei og 802.11n åpner for hastigheter helt opp til 600 Mbit/s.

WiFi
Tidligere denne uken kunne 27 selskaper fortelle at de vil samarbeide for å få frem neste generasjons trådløse nettverksteknologi, 802.11n. Den nye protokollen åpner for hastigheter opp til 600 Mbit/s, samtidig som den skal bruke mindre strøm.

802.11n skal bruke 2.4 og 5GHz-båndene på lik linje med dagens nettverksteknologier. Det er også ventet at den nye protokollen vil ha dobbel rekkevidde i forhold til protokollene som brukes i dag.

Ikke bare fart

Industrigiganter som Apple, Intel, Toshiba, Cisco, Linksys og D-Link er blant de 27 selskapene som har startet Enhanced Wireless Consortium (EWC). Selskapene er mest opptatt av at det blir en fastsatt standard.

– Våre kunder krever innovasjon innenfor trådløse nettverk for å støtte morgendagens applikasjoner, og interoperabilitet er like viktig for disse kundene som fart, rekkevidde og sikkerhet, sier teknologisjef Mark Merrill i Netgear, som er en del av EWC.

Gruppen regner med at en endelig godkjennelse av den nye standarden vil komme i slutten av 2006. Produkter med støtte for 802.11n kan komme allerede i første halvdel av neste år.

Kilder:
BetaNews
Enhanced Wireless Consortium

Stikkord: nettverk