ill: Per Ervland

Annonse


Rekordsalg av dataspill

ill: Per ErvlandI første halvår i år har nordmenn brukt over 300 millioner kroner på spill. Og det er bare i form av dataspill som kan måles gjennom butikksalg. I tillegg kommer kjøp av dataspill over nett, og online-rollespill som det abonneres på, skriver Aftenposten.

Vekst på 59 prosent

– De som begynte å spille dataspill på 80-tallet har aldri sluttet. Nå er de i 30-årene og de spiller fortsatt, sier Fredrik Breien. Han er kursutvikler og leder ved Norges informasjonstekniske høyskole, ett av studiestedene i Norge som tilbyr utdannelse innenfor spillprogrammering.

Tall Norsk Spill- og Multimedialeverandørforening (NSM) har innhentet viser at bransjen har hatt en vekst på 59 prosent første halvår i år. Dette er bare selve spillene, i tillegg kommer salg av spillkonsollene som man trenger for å spille. Samlet utgjør salget av selve dataspillene ut til butikkene 153 millioner kroner.

– Du kan gange dem med to for å få det beløpet kundene bruker på spill, sier Espen Tollefsen, leder i NSM.

Bransjen regner med at omsetningen i siste kvartal utgjør like mye som hele resten av året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse