Brainball

Annonse


Spill med hjernebølger

BrainballBrainball er en av flere «prosjekter» som man kan se, prøve og reflektere over på Touching The Invisible, en utstilling som nå går på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo frem til 30. oktober.

Utstillingen er laget av den svenske forskningsgruppen Interactive Designs, og består av interaktive installasjoner som «utfordrer vår forutintatte opplevelse av bevegelse og ro, av tanker og handlinger og av tid og rom».

En prøvelse i inaktivitet

Og en av disse er altså Brainball, et spill der to mennesker prøver å dytte en ball over i motstanderens «mål» ved hjelp av ren konsentrasjon. Den som klarer å tenke på minst mulig, og dermed sende ut den mer av den rette typen hjernebølger (alpha og theta) enn mostanderen, vinner.

AnnonseSe videoklipp av Brainball

– Det er ganske spesielt. Du ender opp med at folk står med stor interesse og ser på to mennesker konkurrere om å gjøre absolutt ingenting, sier Magnus Jonsson fra Interactive Designs.

Hør mer i podcasten

Du kan høre mer om Brainball, utstillingen samt et intervju med Magnus Jonsson i ITavisen Podcast 010.

Dobbel utstilling

Touching The Invisible avholdes parallelt med en annen utstilling, Improving Life fra Svensk Form, som går samtidig på Norsk Design- og Arkitektursenter I Hausmannsgate 16 (der Norsk Form og Designrådet holder til) .

Begge utstillingene går fra 08.10 – 30.10, og har en felles entré på kr. 50,-

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse