Sony PSP MGS

Annonse


De hotteste PSP-spillene

Sony PSP MGS

Terningkast 5

Ridge Racer

Et av de mest imponerende lanseringsspillene til PSP er en oppdatering til dette kjente og kjære bilspillet, som har vært med oss helt siden den første PlayStation-maskinen. PSP-versjonen tar for seg de beste bitene fra de eldre Ridge Racer-spillene, og mikser de sammen med et fantastisk resultat. Du vil til stadighet kjenne igjen deler av baner, og bilene oppfører seg akkurat som de skal i et RR-spill. Men designen på banene er dramatisk forbedret, og ofte er layouten på dem tilnærmet perfekt, med akkurat den riktige balansen mellom svinger, høydeforskjeller og rette strekninger.

De første løpene er enkle og går raskt unna – men vanskelighetsgraden stiger kraftig en del timer ut i spillet. Og enkeltspillerturneringen er en langvarig affære, som krever at du utvikler dine ferdigheter ettersom du får tilgang til nye og fetere biler.

Annonse


Ridge Racer PSP

Den kanskje viktigste nyheten er ”boost”-muligheten, som vil gi deg sårt tiltrengt fart når motstanden er verst. For å bygge opp turboen må du sladde, så spillet tvinger deg til mest mulig spektakulær kjøring.

Ridge Racer har et helt vanvittig tempo. Altså, selve fartsfølelsen kan ikke måle seg med for eksempel Burnout, men Ridge Racer gir et så fantastisk kjøreopplevelse at dine reaksjonsevner blir presset til det ytterste.

Og ikke minst har spillet fabelaktig grafikk, og egner seg ypperlig til å vise din nye PSP med. Løp og kjøp!

Terningkast 5

Wipeout Pure

Enda et racingspill? Wipeout handler om rask kjøring, ja, men på en annen måte enn du er vant til. Gode, gamle Wipeout 2097 var vår favoritt i 1997, men etter det har serien mistet sin potensial. Frem til nå, for Wipeout Pure er det sterkeste kapittelet i serien, og nok et glimrende lanseringsspill for PSP.

Prinsippet er akkurat som før. Du velger blant mange futuristiske sveveskip, og kjører dem langs noen helt vanvittige, høyteknologiske baner sammen med en rekke motstandere.

Det handler om å komme først i mål, men du må også kjempe mot de andre på en mer direkte måte. Diverse våpen som raketter, miner og laserstråler kan plukkes opp fra banen og skytes ut mot de andre flyene. Ved å kjøre over visse ”fartsstriper” får du en ekstra fartsboost, og det er også mulig å plukke opp defensive oppgraderinger som skjold eller autopilot.

Oppmerksomheten din fordeles altså mellom kjøring, skyting og forsvar, slik at energinivået på skipet ditt ikke synker under akseptabelt nivå. Og spillet går unna i sinnsyk fart, så Wipeout Pure blir virkelig et adrenalinkick uten like.

Wipeout Pure PSP

En modus vi virkelig falt for, og som er et nytt tillegg til serien, heter ”Zone”, og handler om å kjøre alene langs nedstrippede baner, der hastigheten øker for hver runde. Målet er rett og slett å holde det gående så lenge som mulig, og modusen er fantastisk vanedannende.

Wipeout Pure har også utrolig flott grafikk, masse hemmeligheter å låse opp, og det er allerede mulig å laste ned en lang rekke ekstra baner og sveveskip. Nok en varm anbefaling fra oss til PSP-lanseringen.

Terningkast 4

THUG 2

Tony Hawks skatespill har vært en stor hit på samtlige moderne spillkonsoller. Det er da ikke rart at et Tony Hawk-spill også er blant lanseringstitlene til PSP.

Imidlertid er ikke denne versjonen spesielt forskjellig fra Tony Hawks Underground 2, som kom på de stasjonære maskinene før jul. Den eneste nyheten her er strengt tatt fire nye brett – ellers er strukturen så å si identisk.

Det er altså Tony Hawk sammen med den gærne Bam Margera og deres Jackass-venner som nok en gang inviterer deg på en verdensturne. Brettene spenner over diverse byer over hele kloden, og består av varierte og merkelige oppgaver som virkelig krever gode fingerferdigheter.

Du kan også samarbeide med andre skatere om å utføre oppgaver, og det er naturligvis nye triks med. Du kan nå klistre klistremerker på veggene, og hvis du detter ned, kan du knuse brettet i to. Brettknusingen kan brukes som utgangspunkt til nye trikskombinasjoner.

Tony Hawks Underground REMIX PSP

I tillegg får du også en klassisk modus, der alle brett har enkle oppgaver som å samle sammen bokstaver og utføre bestemte triks innen to minutter – altså slik de første Tony Hawk-spillene var.

Men vi er ikke helt fornøyd med kontrollen, som er mindre responsiv enn den burde være, og krever mye prøving og feiling før det sitter. Vi ble temmelig frustrert over spillet de første par timene. Et annet minuspoeng er rett og slett at det er for lite nytt i forhold til de stasjonære utgavene – har du spilt THUG 2 på storskjerm, vil du virkelig gidde å spille det igjen på en liten en? Men moro er det.

Terningkast 4

Ape Academy

Ingen håndholdte maskiner kan klare seg uten en samling minispill. Ape Academy fyller det behovet – her handler det om at du er en ape som går på en skole. Greit nok det. Denne rammen er altså bare en unnskyldning for å tvangsfore deg med superkorte minispill som handler om reflekser og litt hjernekapasitet. For hvert skoleår får du et nytt sett med minispill, og du må klare et visst antall av dem for å gå videre.

Klarer du ikke mange nok, får du en sjanse til å gjenta et av spillene, og hvis du ikke får det til, må du gå hele året på nytt.Minispillene er fulle av humor og handler om å balansere baller, telle forbigående aper, sparke fotball, svare på spørsmål, leke ninja, og så videre. Det er tilnærmet 50 spill tilgjenglige, og spillene du klarer å vinne blir permanent låst opp, slik at du kan prøve deg på dem flere ganger.

Ape Academy PSP

Problemet er at noen av spillene avhenger av en ekstrem reaksjonsevne, og det virker som om PSPen ikke alltid klarer å henge med dine tastetrykk. Det fører til at det er svært lett å tape mange av spillene, og det fører til en god del frustrasjoner. Dessuten kan lastetidene være plagsomt lange.

Ape Academy er ikke det perfekte partyspillet, men vi lot oss underholde så lenge vi ikke tapte konstant. Med flere spillere blir dette enda morsommere, og hvis du trenger et slikt avbrekk fra hverdagen, er dette spillet et godt valg.

Følg med på lørdag for flere spillanbefalinger til PSP!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse