Annonse


TEST: Siemens M75

For poenget med Siemens M75 er nemlig at den skal tåle langt mer enn vanlige mobiler. Der en ordinær mobiltelefon knekker sammen etter bare et par sekunder i litt vann skal nemlig M75 være langt mer holdbar.

Fikk gjennomgå

Vi har derfor tatt den med oss ut i naturen og latt telefonen få gjennomgå. Den har falt i bakken fra store høyder og den har blitt relativt godt skyllet etter å ha ligget noen sekunder i en søledam. Uten problemer.

Den virket i hvert fall mer enn godt nok etter den litt røffe behandlingen. Ok, så kanskje den ikke ser like flott ut etter dette, men skal man absolutt ringe mens man klatrer i fjell får man jaggu godta at den ser litt sliten ut etter hvert.

Anno 2005

Slike telefoner har tradisjonelt sett vært veldig populære i Norge og det er ingen grunn til at ikke denne modellen bør følge opp dette. For dette er en etterlengtet oppgradering av fjorårets M65.

Annonse


Den har fått den klassiske 2005-forvandlingen, slik at megapikselkamera (1,3 millioner punkter) selvsagt er innebygd. Kvaliteten på dette er helt grei (når vi overfører til PC-en), men ikke noe vi drar frem som høydepunktet.

Skuffende skjerm

Det hjelper heller ikke at Siemens-mobilene sjelden har de beste skjermene, selv om denne er utstyrt med 262 000 farger. Oppløsningen er nemlig bare på 132 x 176 punkter. Dette gjør at bilder og annen grafikk ser skuffende grøtete ut på denne mobilen.

Operativsystemet får også lide av at skjermen ikke er blant de beste. Vi har lenge påpekt at menyene til Siemens trenger en oppgradering, selv om det for så vidt er logisk og intuitivt. Det bare ser helt grusomt ut.

Siemens skal imidlertid ha det for at de er det selskapet som putter de kuleste programmene inn i mobilene sine. For her er det mer enn bare kalender og alarm. Blant annet en ypperlig Cocktail Manager som hjelper godt til bak bardisken.

Siemens M75

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Sprekt i naturen

Vi er litt skuffet over at telefonen er så stor som den er, selv om man ikke har de samme minimalistiske kravene til en friluftstelefon. Problemet er at plassen virker dårlig utnyttet. Tastene og skjermen tar nemlig opp veldig lite av selve mobilen.

Det fører til at tastene er mindre enn de burde være. For dersom man ikke bruker neglene er det vanskelig å få taste riktig. De er imidlertid veldig behagelige å trykke på.

Når det gjelder selve utseendet på telefonen er vi imidlertid veldig fornøyde. Den ser veldig sprek ut og passer godt som tilbehør ute i naturen. Den har selvsagt beskyttelse på kameraet, minnekortporten og andre nødvendige steder.

Snaut med minne

Selv om Siemens M75 har minnekortplass kunne vi ønsket oss litt mer minne. Den er nemlig bare utstyrt med omtrent åtte megabyte internminne og selv med minnekortet som følger med (32 megabyte) holder det ikke til mye musikk, bilder eller video.

Vi er generelt sett godt fornøyd med Siemens M75. Den har stort sett det som trengs for en mobil i 2005. I tillegg trenger man ikke være bekymret for hvordan man behandler den. En bra partner til fjellturene nå som høsten nærmer seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse