KISS Plasma

Annonse


Flat-TV enda billigere

KISS PlasmaFlatskjermene har falt med rundt 25 prosent i året siden de ble introdusert på forbrukermarkedet. Markedsanalytikerne forventer en langt sterkere prisreduksjon i høst, sett i forhold til høsten i fjor.

– I fritt fall

– Prisene er mer eller mindre i fritt fall , sier analytikeren David Naranjo, som følger utviklingen i TV-industrien for selskapet DisplaySearch.

Som eksempel nevnes at Panasonic kutter 3200 kroner i prisen på et plasma-TV til 23 000 kroner. Selv om Panasonic selv ikke vil bekrefte dette, har allerede konkurrentene signalisert at de vil følge opp. Og vel så det.

Fra 130 000 til 30 000

Et plasma-TV som kostet over 130 000 for fem år siden ligger nå godt under 30 000 norske kroner i USA. Her hjemme selges enkelte 50-tommere omtrent like billig, mens de dyreste ligger på 60 000.

Annonse


Den ekstreme prisvariasjonen har ofte – men ikke alltid – sammenheng med bildekvaliteten. Fallet i prisene i høst har sammenheng med at det at rasjonalisering og råvaretilgang i industrien nå gjør det vesentlig billigere å produsere plasmaskjermer.

Kilder:
New York Times
Kelkoo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse