Datainnbrudd tyv

Annonse


1,5 milliarder filer stjålet

Datainnbrudd tyvFredag ble Scott Levine fra Florida funnet skyldig for å stjålet mer enn 1,5 milliarder filer fra selskapet Acxiom Corp. Assisterende statsadvokat Cristopher Wray uttalte i forbindelse med siktelsen i 2004 at dette «kunne være det største tyveriet av personlige data noensinne».

Tøff straff

Levine venter nå på den endelige dommen, som ikke vil kommer før 6. januar neste år. Han er imidlertid funnet skyldig i 120 tilfeller av tyveri via datamaskin, to tilfeller av svindel og ett tilfelle av å hindre politiet i deres arbeid.

Hvert eneste tilfelle av datatyveri kan medføre en straff på fem år i fengsel og 250 000 dollar (1 590 000 kroner) i bot. Det tilsvarende for svindelen er 10 år i fengsel og 250 000 dollar i bot, mens å hindre politiet kan bety 20 år i fengsel og 250 000 dollar i bot.Dette kan i ytterste konsekvens bety at Scott Levine må tilbringe de neste 640 årene i fengsel (?) og få i 30 750 000 dollar (195,5 milliarder kroner) bot.

Konspirasjon?

Anklagerne hevdet Levine utnyttet et hull i Acxioms sikkerhetssystem for å stjele filer som inneholdt navn, adresser og bankinformasjon. Dette skulle brukes til å øke verdien på spam-selskapet til Levine.

Annonse


Advokatene til Levine hevdet imidlertid at han var et offer for en konspirasjon fra sine ansatte. Flere av hans ansatte vitnet mot Levine i rettssaken.

Kilde: eWeek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse