Apple iPod Photo

Annonse


Refunderer iPod-skatt

Apple iPod PhotoKanadiske myndigheter innførte i 2003 en særskatt på opptaksmedier, ikke ulik den som ble innført (og seinere tatt bort) i Norge på 1980-tallet.

Skatten gjaldt i utgangspunktet tomme CD/DVD-plater, i tillegg til analoge lydkasetter og videokassetter.

Ekstra avgift

På tross av at loven ikke gjaldt harddisker i PC, ble den tolket slik at iPod ble klassifisert som opptaksmedium. Dermed måtte alle som kjøpte en iPod betale to kanadiske dollar (om lag ti norske kroner) for lagringskapasitet opp til 1 GB. Laringsmedier mellom 1 og 10 GB ble skattlagt med 15 dollar (75 kroner), mens medier over 10 GB fikk et tillegg i prislappen på 25 dollar (125 kroner).

Den siste kategorien gjaldt alle nyere iPod-modeller med lagringskapasitet fra 20 til 60 GB.

Annonse


– Gjelder ikke iPod

Kanadisk Høyestrett har nå kommet fram til at loven ikke skal gjelde iPod og andre MP3-spillere. Apple får nå tilbake pengene fra den kanadiske staten og vil nå betale tilbake skatten til alle kanadiske statsborgere som har kjøpt iPod siden 2003.

– Apple er glad for at kanadisk Høyesterett opprettholder dommen som sier at skatt på opptaksmedier ikke gjelder for iPod. Vi vil derfor så snart som mulig komme med en tilbakebetalingsplan slik at kunder kan be om å få refundert skatten de betalte, heter det i en melding på Apples kanadiske nettsted.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse