Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stor norsk Vista-test

Raskere, lekrere, flere funksjoner, større brukervennlighet – og ikke minst mye bedre sikkerhet. Windows Vista beta er en kraftig forbedring i forhold til Windows XP.

Windows Vista
Dette skriver programvareanmelderen Tor Fosheim i DinSide.

Nettstedet har som en av de første i Norge fått tilgang til betaversjonen av Windows Vista, Microsofts oppfølger til dagens operativsystem Windows XP.

– Liker det vi ser

Og førsteinntrykket er utvilsomt bra. Blant annet skriver Fosheim:

Nyhetene i denne forhåndsversjonen er imidlertid mange, de største er hastighetsforbedringer, «eye candy», en innebygd søkefunksjon, smarte mapper og Internet Explorer 7. Samlet sett er dette kimen til en kraftig forbedring over Windows XP – og foreløpig liker vi det vi ser.

Rask oppstart

Noe av det som imponerer mest, er oppstartshastigheten. Den er halvert i forhold til XP. I tillegg er dvalefunksjonen for bærbare maskiner forbedret kraftig. Selv om den siste ikke virket helt patent i den uferdige prøveversjonen.

Mye bedre sikkerhet

Den virkelige nyheten ligger i følge anmelderen likevel i sikkerheten. For første gang er det mulig å gi brukere differensierte rettigheter på en måte som gir reell sikkerhet. I likhet med andre og sikrere operativsystemer enn Windows er du i Vista nødt til å oppgi passord om du skal installere et program.

Dermed skulle det være slutt på to ting: At andre på kontoret/i familien snoker i dine saker og at slemminger ute på nettet auto-installerer skummel programvare på maskinen din uten at du merker det.

Hele testen finner du påDinSide Data.

Stikkord: programvare, windows