Windows Vista

Annonse


– Vista bedre enn Tiger

Windows VistaSammenligningen er kanskje ikke helt rettferdig, for Apple har lovt at Tiger-oppfølgeren Leopard med Intel-støtte skal lanseres omtrent samtidig med Microsofts kommende operativsystem – en gang mot slutten av 2006.

Det blir derfor mer relevant å sammenligne Vista med Leopard framfor å sammenligne med dagens Tiger.

Bedre nettverk

Nettstedet Eweek.com har likevel i detalj vurdert betaversjonen av Vista og Tiger ved siden av hverandre.

Konklusjonen er at Vista skiller seg positivt ut på flere måter.

Annonse


Blant annet er nettverksstøtten bedre, rett og slett fordi Vista kanskje ikke så overraskende støtter Windows-nettverk mer sømløst enn Tiger.

Tommelfinger-filvisning

Brukergrensesnittene i de to operativsystemene er svært like – så like at Apple-sjefen Steve Jobs åpenlyst har kalt Vista (eller rettere sagt Longhorn, som var kodenavnet den gangen) en kopi av Tiger.

Vista har likevel noen få, men viktige detaljer som Tiger mangler. Blant annet automatisk visning av småbilder i filikoner. Denne forhåndsvisnigen er til og med skalerbar.

I Tiger vises bare filtypen. Først når du markerer filen i Finder vises innholdet i tommefingerformat i et separat vindu.

Bedre organisering

I likhet med Tiger har også Vista smarte mapper – det vil si at du kan knytte en mappe til et bestemt formål – for eksempel brenning til disk. Men Vista har i tillegg mulighet til å «stable» filer automatisk etter tema, type, bruk – eller hva du måtte ønske.

Generelt mener eWeek at Vista er bedre på filorganisering. Det blir derfor spennende å se om Apple klarer den utfordringen når deres egentlige Vista-konkurrent skal lanseres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse