VG på nett

Annonse


VG nede i timevis

VG på nettNyhetsleder Geir Terje Ruud kunne ikke si hva årsaken til problemet var. Og kunne heller ikke sette oss i kontakt med noen som hadde flere tekniske detaljer.

– Jeg er den eneste på vakt her som har peiling. Og jeg har ingen tekniske kunnskaper, sier han til ITavisen.no.

«Noen servergreier»

Ruud antar at problemene har sammenheng med «noen servergreier». Selv kom han inn via VGs kabelbaserte LAN, men måtte melde pass bia avisens trådløse nett. trolig fordi dette nettet er knyttet opp mot en annen leverandør enn det trådbaserte nettet.

Flere lesere har i følge Ruud ringt og meldt at de ikke kom inn i morges.

Annonse


– Ikke moro

– Det er ikke moro å sitte her og skrive for folk som ikke kan se det, sier nyhetslederen tørt.

Han synes likevel det er en trøst at ingen store hendelser har inntruffet denne morgenen. Samt at folk med EDB-utdannelse jober på speng for å utbedre feilen.

Lover rask løsning

ITavisen.no sjekket i morges med flere arbeidsplasser i Oslo-området. Ingen av de vi snakket med fikk kontakt med VGs nettsider.

Det er likevel usikkert hvor mange nettbrukere VG-stoppen gjaldt. Først rundt kl. 10 virket alt normalt igjen fra våre maskiner. Men utover formiddagen og ettermiddag fikk vi fortsatt mail fra folk som hadde problemer fra sine maskiner.

Strømbrudd årsak?

Strømbruddet i Oslo-området i går kveld førte til at mange mistet forbindelsen til Internett i etterkant. Dette kan være en mulig årsak til VGs problemer.

VG er Norges desidert største nettsted med over en million unike brukere ukentlig.

Se også VGs egen omtale av feilen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse