Annonse


Pirater kjøper mest musikk

Nettbrukere som regelmessig laster ned opphavsrettsbeskyttet musikk fra fildelingsnettverkene uten å betale for det er samtidig blant de ivrigste kundene på musikkbransjens egne kommersielle nettbutikker.

Det går frem fra en undersøkelse gjennomført av The Leading Question, som hevder at en musikkjøper som også piratkopierer regelmessig legger igjen over fire ganger så mye penger på nettbutikkene som andre kunder.

Piratene bruker mer

Der gjennomsnittspiraten bruker £5.52 (63,- kr) i måneden, bruker andre musikk-fans bare £1.27 (15,50,- kr), ifølge undersøkelsen.

Annonse


– Resultatene viser at musikkfans som også er pirater er høyst verdifulle kunder, og ekstremt entusiastiske når det gjelder gode betalingstjenester, sier adm. Direktør Paul Brindley i The Leading Question.

Bransjen fortsatt bekymret

Ifølge platebransjen har antallet lovlige nedlastinger på nett tredoblet i 2005, med over ti millioner digitale låter solgt allerede i år.

Matt Philips, talsmann for BPI (British Phonographic Industry), sier det er oppløftende å se interesse blant fildelerne for lovlige musikktjenester, men uttrykker likevel bekymring over situasjonen.

– Uavhengige forskning synes å være enig om at mens en tredjedel av piratene kan bruke mer penger på musikk, ender de resterende to tredjedelene opp med å kjøpe mindre.Vi er redde for at disse to tredjedelene tidligere omfattet de største musikkundene, sier Philips.

Kilder:
BBC News
The Leading Question

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse