Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bush utnevner piratjeger

USAs president George Bush vil bekjempe piratkopiering og utnevner nå en person som skal gjøre denne jobben.

Goerge W. Bush
Film- og musikkbransjen har de siste årene kjempet en innbitt kamp for å få has på all piratkopieringen i verden. Nå får de hjelp fra den amerikanske regjeringen, som har opprettet en ny stilling som «koordinator for sikring av åndsverk».

Koster milliarder

Mannen som er ansatt i denne stillingen er Chris Israel, som har jobbet som statssekretær for handelsminister Carlos Miguel Gutierrez. Han

– Tyveri av intellektuell eiendom koster amerikanske selskaper milliarder av dollar og svekker vår økonomi. Amerikansk kreativitet og oppfinnsomhet er sterke krefter i vår økonomi og må beskytte våre ideer, både her hjemme og utenfor landet, sa Gutierrez i forbindelse med utnevnelsen.

– Denne stillingen vil la oss være mer aggressive og vil gjøre det enklere å koordinere vår kamp mot piratene, fortsatte Gutierrez.

Fornøyd filmbransje

Selv om piratene sikkert ikke er fornøyd med at den amerikanske regjeringen nå vil ta knekken på dem, er filmbransjen såre fornøyd med utnevnelsen.

– Jeg applauderer presidenten for dagens utnevnelse og setter pris på at administrasjonen vil vinne kampen mot piratkopiering. Vår industri alene taper flere milliarder dollar hvert eneste år på grunn av piratkopiering, sier sjefen i filmorganisasjonen MPAA, Dan Glickman.

Kilde: Slyck News

Stikkord: fildeling, internett