Windows Longhorn

Annonse


Longhorn blir Windows Vista

Windows LonghornEn mer eller mindre samlet IT-presse rapporterer nå at kodenavnet Windows Longhorn får fyken. I stedet vil det nye operativsystemet fra Microsoft gå under navnet Windows Vista.

Registrerte domener

Microsoft skal ha lekket navnet på en salgskonferanse i Atlanta i går. Ryktene sier også at den offisielle presentasjonen av navnet Windows Vista, som betyr «behagelig utsikt», vil komme i løpet av dagen.

Sjekker man navnet via en Whois-tjeneste på nettet finner man at Microsoft har registrert WindowsVista som domenenavn over store deler av verden. Disse ble allerede registrert i slutten av mars, noe som tyder på at Microsoft har planlagt dette navnet lenge.

Forrige versjon av Windows gikk lenge under kodenavnet Windows Whistler, men endte til slutt opp med det offisielle navnet Windows XP.

Annonse


Ting tyder også på at Beta 1 av Longhorn, eller Windows Vista, vil dukke opp allerede neste uke, mens Beta 2 først skal slippes tidlig i 2006. Den endelige versjonen skal ikke lanseres før i slutten av neste år.

OPPDATERING: Microsoft har nå gått offisielt ut og sagt at navnet på det neste operativsystemet fra selskapet er Windows Vista. Her er nettsidene til det nye OS-et.

Kilde: ActiveWin.com
Kilde: Bink.nu
Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse