Annonse


Oppvask etter kortskandale

CardSystems Solutions og kortselskapene la fullstendig lokk på saken etter innbruddet, der også norske kortbrukeres data kan være på avveie. I søksmålet anklages CSS for manglende sikring av kortdata, samt for å ikke ha informert berørte kortinnehavere på en tilfredsstillende måte.

Hacket 40 millioner kort

I tillegg til å skaffe seg informasjon om 40 millioner kredittkortbrukere, antas det at informasjon om 200 000 kredittkort ble overført før innbruddet ble oppdaget. Saksøkerne vil at de 200 000 skal få beskjed om at deres data er på avveie, og at kortselskapene må hjelpe dem å overvåke transaksjoner på de berørte kortene.

Vil ikke informere

I USA har Visa og MasterCard har tidligere avvist å informere kortholderne. Selskapene mener det ikke er nødvendig før et eventuelt misbruk av kortet blir oppdaget. I Norge har derimot Visa varslet bankene om berørte norske kort, slik at de rammede kan bli informert.

Næringsdrivende kan ha mer å tape på hemmeligholdet enn privatpersoner. Mens privatpersoner stort sett får dekket kostnader som følge av misbruk, må forretninger og utsalgssteder ofte bære tapet selv.

Kilde: News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse