Jamba-frosken

Annonse


Etterforsker Jamba-frosken

Jamba-froskenFlere britiske foreldre har klaget på at barna deres har blitt lurt til å akseptere abonnementspakker etter å ha lastet ned den etter hvert så mye omtalte Crazy Frog-ringetonen. Dette har fått britiske myndigheter til å reagere.

Jamba, Jamster eller MBlox

Reguleringsmyndighetene har mottatt over hundre klager mot selskapet MBlox, som skal selge ringetonen i Storbritannia. Ringetonen er produsert av selskapet Jamster, eller Jamba, som det er kjent som i Norge.

Jamster, som det heter i blant annet USA og Storbritannia, har allerede blitt saksøkt i California for noe lignende. Crazy Frog-ringetonen har blitt umåtelig populær i Storbritannia og har faktisk klart kunststykket med å komme seg til nummer én på musikklistene der borte, over Coldplay.

Problemer med abonnement

De som laster ned ringetonen blir også registrert som abonnent av en ukesplan som koster tre pund (35 kroner) per uke. MBlox gjør imidlertid ikke kundene oppmerksom på at ringetonen er en del av en abonnementspakke.

Annonse


– Dersom det er en abonnementstjeneste, er de nødt til å gjøre det helt klart, sa en talsmann for reguleringsmyndighetene Icstis, som varsler flere grep mot selskapet på grunn av mulig markedsføring mot barn under 16 år.

– Fordi dette er en animert figur ser det ut for oss som om dette kan være rettet mot barn, fortsatte talsmannen.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse