Foto: Martin Sivertsen

Annonse


DVD-Jon knekker Google-lås

Foto: Martin SivertsenGoogle vil bare at du skal kunne spille videoer som ligger på Google egen videoserver. Med tillegget til Jon Johansen kan du også spille videofiler som ikke ligger på video.google.com.

Googles videospiller bygger på åpen kildekode-spilleren VideoLAN.

Serie-cracker

Jon Lech Johansens forrige stunt var å åpne av iTunes Music Store for kjøp av musikk uten å bruke iTunes. Han har også et program som fjerner kopibeskyttelsen fra Apple-låtene, slik at de fritt kan kopieres.

Johansen kom første gang i medienes og politiets søkelys da han like før nyttår i 1999 var med på å lansere DeCSS, et program som fjernet filmbrannsjens kopibeskyttelse av DVD-plater. Etter to runder i rettsapparatet var det klart at Johansen ikke hadde brutt norsk lov.

Annonse


Google-cracket finner du på Jon Johansens nettsted Nanocrew.net

Kilder:Yahoo News
Dagbladet.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse