Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony Cyber-shot DSC-W5

TEST: Sony Cyber-shot DSC-W5

Sony Cyber-shot DSC-W5 stimulerer til virkelig kreativ fotografering. Les vår dom over apparatet.

Utseendemessig er det ingenting å utsette på dette kameraet. Det har en klassisk look som er både kledelig og ganske befriende upretensiøs. Det er litt bredere og tyngre enn andre kameraer det er naturlig å sammenligne med, men det kan vi leve med. Innpakningen er mørk, sølvgrå plast og virker særdeles robust.

Optisk søker

Vi setter stor pris på at Sony har funnet plass til en optisk søker i tillegg til den 2,5 tommer store LCD-skjermen som er plassert på kameraets bakside.

Knappefunksjonene på dette apparatet er også store og godt plassert. Selv om menyene er enklere på mange andre kameraer, går det ikke lang tid før man føler seg fortrolig med funksjonene på W5.

Masse funksjonalitet

Det som virkelig er gøy med Sony Cyber-shot DSC-W5 er alle mulighetene og funksjonene dette apparatet har å by på. Du har foruten flere definerte scenevalg, også svært mange manuelle funksjoner. Blant annet er det fullt mulig å justere både blender og lukker manuelt.

Det mange garantert vil sette pris på er muligheten til å sette forsatser på objektivet for å forbedre vidvinkelen eller telekapasiteten. Du kan også få kjøpt undervannshus til kameraet, hvilket kanskje frister nå som sommeren nærmer seg.

Sony Cyber-shot DSC-W5

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Carl Zeiss-optikk

Optikken er det lite å utsette på. Sony har nok en gang brukt varer fra velrennomerte Carl Zeiss, og kameraet har en 3x optisk zoom og en bildebrikke på fem megapiksler.

Bildekvaliteten er også bra, selv om vi synes bildene generelt sett er litt mørke. Dessuten hadde vi foretrukket bedre fargemetning, så bildene hadde fått litt mer gnist. Forøvrig er bildene både skarpe og fine.

Godt kjøp

Helhetsintrykket av dette kameraet er veldig bra. Det har mange gode funksjoner, lekkert utseende, tar gode bilder og er ikke minst prisgunstig. I tillegg er også batterilevetiden svært god. Dette er i det hele tatt et veldig godt kamera, perfekt for lekne og eksperimenterende fotografer.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt