Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FOTO: Per Ervland

TEST: Nokia 6230i

Nokia har lansert en oppgradert utgave av sin populære 6230-mobil. Men har de gjort nok til å få nok en suksess?

Da vi på vårparten i fjor testet Nokia 6230 var vi ikke så veldig imponerte. Det var utvilsomt en god telefon, med mye funksjonalitet. Problemet var blant annet at skjermen sugde skikkelig.

Nå har de Nokia imidlertid byttet strategi og skjønt at de har ligget litt bak på dette området. For det mest positive med den oppgraderte 6230i-modellen er at skjermen er veldig mye bedre.

En utrolig forbedring

Nå har den ikke fått noen flere farger (fortsatt på 65 000), men oppløsningen er mye bedre. Den har tross alt gått fra 128 x 128 punkter til 208 x 208 punkter. En forbedring som er utrolig merkbar.

Det er også oppgraderingen av operativsystemet Series 40, som for første gang på flere år ser bra ut. Fargerike og animerte menyer får Series 40 til å se ut som noe helt annet enn på den skandalen av et operativsystem vi klagde på i testen av forgjengeren.

Vi må si at det fremdeles er rom for forbedringer både når det gjelder skjerm og operativsystem. Størrelsen på selve skjermen er altfor liten til en såpass bra mobil. Nokia har i hvert fall klart å gjøre det til en glede å bruke denne mobilen, noe som er en veldig viktig egenskap for en mobil.

Kameraet skuffer

Derimot er ikke det mye omtalte megapikselkameraet like bra som vi håpet det skulle være. Dette var liksom mye av poenget med denne oppgraderte modellen. Men kameraet virker ikke like bra som andre mobilkameraer med samme oppløsning (1,3 megapiksler).

Kameraet er riktignok forbedret fra VGA-oppløsningen som var i den foregående modellen, men her har vi allikevel et kamera uten noe ekstra snack. Fotofunksjoner som vi har blitt vant til i andre mobiler glimrer her med sitt fravær. Ikke minst mangler man et linsedeksel og en kraftig blitz som kunne hjulpet på bildekvaliteten i litt mørke rom.

Nokia 6230i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

En K750i-rival?

Skuffelsen over kameraet gjør også at den ikke blir noe vi kan anbefale i stedet for Sony Ericssons K750i. Derimot kan vi anbefale begge to. Prismessig og funksjonsmessig ligger de nemlig ganske likt. Kameraet på sistnevnte er mye bedre, mens Nokia 6230i er utstyrt med EDGE, noe som skuffende nok mangler på K750i.

Prismessig ligger Nokia-modellen drøye femhundrelappen under Sony Ericssons flaggskip. Da kommer det an på om kamera eller høy datahastighet er viktigst for deg. Uansett er det vanskelig å gå feil med noen av disse mobilene. For begge er utstyrt med det man trenger på en mobil i dag. Begge har FM-radio og MP3-spiller, i tillegg til at det følger med minnekort.

Vi kommer forresten snart med en test av Nokias MP3 Musik Kit til 6230i, og de første prøvesmakene av dette tyder på at MP3-spilleren i 6230i er meget bra. Lydbildet virker faktisk som noe av det beste vi har vært borti på en mobil.

Nok en suksess

Ikke overraskende har Nokia beholdt designet fra fjorårsmodellen, noe mange nok er veldig glade for. Vi holder fremdeles på at vi synes det er litt kjedelig og ordinært, men salgstallene tyder i hvert fall på at forbrukerne er fornøyde.

Alt i alt virker denne telefonen en god del bedre enn forløperen. Utrolig hvor mye en god skjerm og litt farger på menyene kan gjøre for opplevelsen av en mobiltelefon. Det er i hvert fall mye som tyder på at Nokia har nok en suksess på hendene med denne modellen.

Stikkord: Mobil, testprodukt