Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xbox 360 Toppsakbilde

– Xbox 360 bedre enn PS3

Microsoft har valgt ATI til å lage grafikkdelen til Xbox 360 og de er helt sikre på at den blir langt bedre enn PlayStation 3.

Xbox 2 / 360 uoffisiellt
Microsoft valgte å bytte fra Nvidia til ATI når de skulle utstyre sin spillkonsoll med grafikkort. Selv om mange har hevdet at Sonys PlayStation 3 har de beste spesifikasjonene mener en av ATI-toppene at Xbox 360 vil bli den beste konsollen.

– Jeg tror PlayStation 3 nesten helt sikkert vil bli både tregere og mindre kraftig, sier Developer Relations Manager Richard Huddy hos ATI.

Forskjellig teknologi

Huddy hevder at den høyere klokkefrekvensen på PlayStation 3 ikke vil bety at Sonys konsoll blir bedre enn Xbox 360 (550 MHz mot 500 MHz). Han mener arkitekturen vil være den største forskjellen, der ATI og Nvidia, som lager RSX-prosessoren til PS3, har gått i helt forskjellige retninger.

– Denne gangen er det vi som har arkitekturen og ikke Nvidia. Derfor må de kritisere den og hevde at det ikke er viktig. I fremtiden vil de imidlertid markedsføre seg selv ut av dette hjørnet og hevdet at de har funnet ut hvordan de kan gjøre det best, hevder Huddy.

Vanskelig å programmere

Huddy innrømmer at datakraften i PlayStation 3 blir veldig bra, men at det er grafikkortet som er flaskehalsen, ikke prosessoren. Han mener også det kan bli altfor krevende å programmere for Sonys konsoll.

– Programmering for to eller tre kjerner er vanskelig. Å gjøre det samme for syv separate kjerner, når hovedkjernen har en litt forskjellig funksjonalitet, er veldig, veldig vanskelig, fortsetter Huddy.

Et annet element som kanskje kan telle i favør Microsoft er at Apple-sjef Steve Jobs i forbindelse med overgangen til Intel også tok en titt på Cell-prosessoren. Han skal ha fortalt Sony-sjef Ken Kutaragi at han var skuffet over Cell-designet, som han mener er enda dårligere enn PowerPC.

Kilde: bit-tech.net
Kilde: GameSpot
Kilde: New York Times (krever registrering)

Stikkord: playstation, spilltester, xbox