Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Full fres for WiMax

Nokia og Intel setter opp farten foran utrullingen av det trådløse hastighetsnettet WiMax. Striden med 3G-verdenen synes glemt.

Intel WiMax-brikke
Nokia og Intel har inngått en overraskende allianse om å drive fram det trådløse «folkenettet» WiMax så fort som mulig på verdensbasis.

Intel har tydeligvis blitt inspirert av den enorme suksessen de har hatt med å legge dagens trådløse 802.11g (WiFi)-standard inn i sine bærbare Centrino-brikkesett.

Kominasjon mulig

Nå planlegger de på sikt å gjøre det samme med WiMax, som har langt større rekkevidde og kapasitet enn det vi i dag forbinder med trådløse nett. De samarbeider tett med Nokia, som fremdeles er verdens største mobilprodusent.

Nokia ser på sin side ingen problemer med å kombinere 3G og Wimax, og ser for seg at de samme basestasjonene skal kunne betjene begge de to mobile bredbåndsstandardene.

Nye toner

Dette er helt nye toner fra Nokia, som før Intel-samarbeidet var skeptisk til WiMax. Muligens fordi de så det som en konkurrent til 3G-nettet for mobil.

Mye tyder nå på at Nokia ser mulighetene for å støtte WiMax gjennom framtidige mobiltelefoner og PC-kort.

Flere av de store teleoperatørene her i landet går for også for Wimax som et tillegg til eller alternativ til 3G (alt etter hvem du snakker med). Blant dem er Telenor og NextGenTel.

Kilder:
Reuters
The Register