Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alt om Apples Intel-bytte

Apple valgte i går å skrote dagens prosessor til fordel for Intels brikker. Her kan du finne ut alt om det kontroversielle byttet.

Apple PowerBook G4 m/iPod
Som de fleste nå sikkert har fått med seg har Apple valgt å bytte ut IBMs PowerPC-prosessorer i sine fremtidige maskiner. Nå går de over til det som lenge har vært fiendens leir – nemlig x86-brikker fra Intel.

Kjølige Intel-brikker

Apple-sjef Steve Jobs kunne i går fortelle at selskapet gikk for det prosessorbytte som det har vært ryktet om i lengre tid. Jobs hevdet at Intel-brikkene tilbyr bedre ytelse, samtidig som at de ikke blir like varme som dagens PowerPC-brikker.

Under åpningstalen på Worldwide Developer Conference kunne han også offentliggjøre at Apple i fem år har jobbet med å teste sin programvare på Intel-brikker. Presentasjonen han holdt ble da også kjørt via presentasjonsprogrammet Keynote på en 3,6 GHz Pentium 4.

nettsidene til Apple kan du se talen til Jobs fra WWDC. Selskapet har også lagt ut en pressemelding der de har mer informasjon om det forestående byttet.

Samtidig ble det kjent at neste versjon av Mac OS X går under kodenavnet Leopard og vil dukke opp rundt slutten av 2006 eller begynnelsen av 2007.

Flere linker

At Apple går til dette skrittet er selvsagt ganske dramatisk, noe man kan se på dekningen i den samlede verdenspressen. På CNET News.com kan du for eksempel lese om kommentarer til byttet, samt bransjens reaksjoner. De har også laget en egen seksjon angående Intel-byttet.

Hos Mac Rumors kan du lese et sammendrag av åpningstalen til Jobs, i tillegg til litt om prosjektet Rosetta, som skal la eksisterende PowerPC-applikasjoner kjøre på Intel-prosessorer.

Her kan du lese om Apple-byttet hos BBC News, BetaNews, New York Times (krever registrering) og eWeek.

Stikkord: mac, Maskinvare