Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stopper kopi av kopien

Sony vil fra neste måned av ustyre sine CD-plater med sperre som skal hindre deg i å brenne en kopi av en kopi.

Låst cd 2
Sony har tidligere skrinlagt en rekke kopisperre-teknikker. Nå prøver de seg med «steril brenning».Denne gangen gjelder det ikke kopier av originale CD-plater, men kopi av kopien. Med «Sterile Burning»-systemet håper Sony å hindre at folk som får brente kopier av venner og bekjente lager nye kopier av disse igjen.

1 million solgt

Ideen er ikke helt fersk. Siden mars i år har Sony i all stillhet sendt ut minst 10 CD-titler med anti-kopi av kopi-teknologi utviklet av selskapet First2Internet. Over 1 million plater med dette systemet lagt inn skal allerede være solgt.

First2Internet-teknikken begrenser antall kopier du kan gjøre av en original, og skal i tillegg hindre deg i å ta kopi av kopiene du lager.

Neste steg

Om en måneds tid starter Sony BMG og deres mange partnere innen plateindusrien for alvor utrullingen av det de håper skal være neste trinn i en prosess som til slutt skal ende med at alle som ønsker seg musikk, skal kjøpe den i stedet for å kopiere den.

Sterile Burning virker slik at DRM-kodingen følger med kopien, slik at denne ikke kan brennes videre. Hittil har det svake punktet ved filer fra nettmusikkbutikker som iTunes og MSN vært at du kan brenne en standard CD-kopi som du så kan rippe til MP3 og spre videre.

Dette hullet mener nå Sony kan bli tettet.Kilde:
ABC News Australia

Stikkord: lydogbilde, mp3