Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony Cyber-shot DSC-T7

TEST: Sony Cyber-shot DSC-T7

Dette kameraet er så tynt at du knapt tror dine egne øyne. Vi har testet et av verdens slankeste digitalkameraer – Sony Cyber-shot T7.

”Wow”, er det første du tenker når du ser dette kameraet. Det skyldes hovedsaklig at kameraet har en dybde på kun 1,5 cm på det bredeste. På det smaleste en det under centimeter’n. Snakk om kredittkortstørrelse!

I tillegg til å være svært slankt, har apparatet en lekker sølvoverflate og kameraet slås på ved å trekke ned et skyvedeksel i front på kameraet.

God LCD-skjerm

Sony Cyber-shot T7 har fått en 2,5 tommer LCD-skjerm som er meget godt oppløst. Hele 230.000 punkter, og velfungerende under de fleste lysforhold.

Optisk søker finner du ikke her, men det tror vi heller ikke at noen vil savne. Det er imidlertid et irritasjonsmoment at knappene er små, men menyene er til gjengjeld greie å finne ut av. Kameraet er også forholdsvis raskt, mens utløserforsinkelsen er moderat.

Skyhøy showoff-faktor

Dette 5,1 megapikselskameraet er ikke spekket med manuelle funksjoner. T7 er et typisk sikt-og-skyt kamera med høy showoff-faktor. Likevel har det flere definerte scenevalg og en imponerende makrofunksjon med en nærgrense på 1 cm.

Fordi T7’en er så smal som den er, følger det med en USB/AV- og strømadapter. Det er rett og slett ikke plass til utgangene på selve kameraet! Det følger også med en dockingstasjon og oppladbare batterier.

Desverre er ikke batterikapasiteten så mye å skryte av, så her må man regne med å lade forholdsvis ofte.

Sony Cyber-shot DSC-T7

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Carl Zeiss

Optikken fra Carl Zeiss har 3x optisk zoom. Det er faktisk ganske imponerende med tanke på at objektivet aldri strekker seg utenfor den smale kamerakroppen. Bildekvaliteten er høy, men vi har likevel et par ting å utsette. Selv om fargegjengivelsen er god, blir bildene litt blasse og mørke. Detaljgjengivelsen er bra og kromatisk feilbryting forekommer nesten ikke.

Se – og bli sett!

Dette er ikke bare et kamera for de som vil fotografere. Det er minst like mye et kamera for de som vil vise seg frem. Fire tusen kroner er mye å betale for slikt, og bildekvaliteten alene forsvarer nok ikke den litt stive prisen. Men bevares – skal du ha et kult kamera som vekker oppmerksomhet, bør du definitivt sjekke ut Sony Cyber-shot T7.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt