Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Er Opera eller Firefox best?

Firefox og Opera er de to mest populære nettleserne på alle plattformer. Newsforge har sett hvilken som er best.

Mozilla Firefox 0.8
Open Source-nettstedet NewsForge har gjort en grundig test av nettleserne Opera 8.0 og Firefox 1.0 på plattformene SUSE Linux 9.1, Mac OS X Panther og Windows 2000. Målet var å finne ut hvem av disse som er best.

Opera ser best ut

Testeren skryter mye av de forskjellige funksjonene til nettleserne, men Opera får spesielt skryt for utseendet sitt. Firefox derimot får blant annet skryt for å benytte mange av de samme snarveiene som plattformen den er på, et område der Opera kan være unødvendig kronglete.

Det er mange flere punkter som tas opp i testen, som all den ekstra funksjonaliteten i Opera (chat, mail og RSS) og muligheten til å bygge ut Firefox med en rekke ”Extensions” (finnes mer en 400 slike).

Ingen vinner

NewsForge klarer ikke å kåre en klar vinner mellom de to nettleserne og drar heller frem de forskjellige funksjonene som kan få deg til å velge riktig. Allikevel hevder testeren at han kommer til å bruke Firefox som hovednettleser fremover, så da kan man kanskje lese litt mellom linjene.

Les mer av testen på nettsidene til NewsForge

Stikkord: internett, programvare