Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fujifilm FinePix F10

TEST: Fujifilm FinePix F10

Fujifilm FinePix F10 imponerer med høye ISO-verdier og lekkert design. Men er kameraet verdt penga?

Lekkert design

Fujifilm har de senere årene virkelig anstrengt seg for å levere lekre kameraer. Det har de greid med Fujifilm FinePix F10. Fargen er sølv, og apparatet har en lommevennlig firkantet form. I tillegg sitter kameraet svært godt mellom hendene, og er lett å betjene med én hånd takket være store og smart plasserte knapper.

Stor LCD

Kameraet har ingen optisk søker, men har fått en 2,5 tommer stor LCD-skjerm. Skal vi være kritiske, kunne den godt hatt litt bedre oppløsning. Dessuten har den en tendens til å ”lugge” en smule. Den justerer seg imidlertid godt etter ulike lysforhold.

Kameraet er ellers middels raskt, men sliter med litt for lang utløserforsinkelse. Menyer og knapper er imidlertid enkle å sette seg inn i.

Høy ISO

Det som virkelig er verdt å bite seg merke i ved dette apparatet, er muligheten for å justere ISO´en til 1600. Dette er svært uvanlig på denne typen kompaktkameraer. Det gjør det mulig å ta bilder i dårlig lys uten å være avhengig av lange lukkertider. Det kan være svært praktisk, spesielt ved innendørsfotografering. Problemet er ofte at bilder tatt med høy ISO blir støyete, men her er denne støyen i verste fall moderat.

Fujifilm FinePix F10

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

6.3 megapiksler

Fujifilm FinePix F10 har fått 6,3 megapiksler og en 3x optisk Fujinon Zoom Lens. Kameraet har flere forhåndsdefinerte bildemodi, men beskjedent med manuelle muligheter.

Dette er et enkelt kamera som gir deg skarpe og fine bilder, selv om vi oppdaget en del farge-feilbrytning i kontrastområdene. Bildene får også et visst magentastikk.

Dette er først og fremst et kamera for fotografer som liker helautomatikk, og minst mulig manuelt arbeid. Prisen ligger på knappe fire tusen, og kameraet konkurrerer dermed med en lang rekke andre modeller. Totalt sett et greit kamera, men dette apparatet markerer seg primært på grunn av lekkert design.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt