Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stopper import av PSP

Europeiske butikker har stor suksess med PSP-import fra USA eller Japan. Nå har imidlertid en av de største butikkene stoppet importen.

Foto: Per Ervland
Play.com, som er en av de største nettbutikkene i Storbritannia, har bestemt seg for å stoppe med å importere den populære spillkonsollen PSP. Dette begrunner de med at de avventer samtaler med Sony.

– Vi har bestemt oss for å stoppe salget av amerikanske PSPer på Play.com inntil vi har hatt en mulighet til å diskutere importsituasjonen med SCEE og ser hvilke planer de har med den europeiske versjonen, sier Simon Perrée i Play.com.

Hvorvidt det er Sony eller Play.com som har tatt initiativet til å stoppe salget av PSP er ikke kjent. Allikevel vil det nok overraske mange dersom en butikk egenhendig stopper salget av en populær konsoll bare for å være hyggelig mot produsenten.

Enkel import

PlayStation Portable er meget enkel å importere på grunn av selve konsollen er lik i alle markedene, samt at det skal være enkelt å få batteripakken til å virke. På grunn av lav dollarkurs er også prisen veldig gunstig.

En annen grunn til at flere har hatt suksess med å importere konsollen er at Sony ikke vil lansere PSP i Europa før 1. september. Den har allerede vært tilgjengelig i fem måneder i Japan, mens USA har hatt det siden slutten av mars.

Norsk import

Flere norske butikker har også importert PSP slik at norske spillfantaster kan få tatt en titt. Blant annet har nettbutikken Komplett.no solgt denne i lengre tid. Da vi sjekket i dag tidlig står det på nettsidene at de har 20 stykker på lager til 2 995 kroner.

Det er ikke kjent om noen av de norske importørene vurderer å stoppe sin import på linje med Play.com.

Kilde: Eurogamer

Stikkord: handheld, playstation, spilltester