Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Archos AV700

Fet video fra Archos

Archos kommer nå med to nye og spennende produkter – en billig MP3-spiller og en meget kraftig bærbar digital videospiller.

Archos AV700
Archos har lenge hatt en del spennende produkter på markedet. Spesielt et par av de portable mediespillerne har fått en del fortjent oppmerksomhet, mye på grunn av muligheten til å ta opp videoinnhold direkte på spilleren.

Nå har selskapet lansert en ny toppmodell – AV700, som er en del større enn de tidligere modellene. Grunnen til den økte størrelsen er den imponerende widescreen-skjermen på syv tommer (480 x 234 punkter) som er innebygd.

Pent design

I utviklingsfasen av den nye spilleren fant nemlig Archos ut at stor skjerm er noe filmelskere er veldig opptatt av. De hevder også at trenden i markedet tilsier at disse bærbare digitale videospillerne skal ha større skjerm og et tynt design.

Når det gjelder designet kan det også se ut til at Archos har skutt blink. For selv om skjermen gjør enheten i største laget ligger den utrolig godt i hånden. Den er også både slank og stilig.

Flere virket imponert da den ble vist frem under en presselansering i Oslo i dag, onsdag.

Tar opp video

I tillegg til at den selvsagt spiller det meste av formater (DivX, XviD, MPEG4, beskyttet og åpen WMV) kan den også ta opp video. Med en dockingstasjon som kan kobles rett på TV, VHS- eller DVD-spiller, og dekoder har den gode opptaks- og avspillingsmuligheter.

Oppsettet mot dekodere har blitt mye enklere i denne nye spilleren, noe som skal ha vært i overkant knotete tidligere. Den har også støtte for overføring av bilder og innhold direkte fra USB-enheter via USB Host-porten som er innebygd.

Archos kommer også med en rekke ekstrautstyr til AV700. Blant annet kan den fort gjøres ideell for familier som skal ut på langtur, med billader, bilmonteringssett og doble hodetelefoner til de to barna i baksetet.

Archos AV700

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Større harddisk

Archos AV700 kommer i to forskjellige modeller, basert på lagringskapasitet – en 40 GB-versjon og en 100 GB-versjon. Prisen på disse er henholdsvis 5 495 kroner og 6 995 kroner.

Selskapet vil også komme med nye versjoner etter hvert som kapasiteten på harddiskene blir bedre. Allerede i høst forventes det en versjon med 120 GB lagringskapasitet.

Det eneste vi egentlig savner er støtte for trådløst nett slik at overføring til/fra PC kunne vært gjort enklere enn ved å koble den til maskinen.

Årets julegave

Uansett er det ingen tvil om at Archos har stor tro på at den nye spilleren vil bli godt mottatt. De har også tro på at markedet for bærbar video endelig skal bli bra, noe mange har ventet på i lang tid.

– Bærbar video kommer til å bli årets julegave, sa managing partner Åke Hyppe i ztartitup.com under lanseringen i Oslo.

Mye av grunnen til at de har tiltro til markedet er at det etter hvert nå kommer gode nedlastingstjenester for video. Blant annet skal Musicbrigade snart lansere en tjeneste som gjør at man skal kunne laste ned musikkvideoer rett til spilleren.

Mindre MP3-spiller

Samtidig med lanseringen av Archos AV700 lanserte selskapet også en MP3-spiller som vel er ment å konkurrere med Apples iPod Mini. Gmini XS 100 er en MP3-spiller med tre gigabyte lagringskapasitet. Dette er et nytt steg for Archos som tidligere hadde en 20 GB-spiller som sin minste modell.

Selv om lagringskapasiteten ligger et stykke under iPod mini er det samme tilfelle med prisen. For en iPod mini med fire gigabyte kapasitet må man ut med 1 890 kroner, men seks gigabyte-versjonen koster 2 290. Gmini XS 100 koster 1 595 kroner.

MP3-spilleren vil komme i fire farger (rosa, grå, sort og blå) og har en ganske imponerende størrelse. Den er mindre i både størrelse og vekt enn iPod-modellene vi har nevnt over. Den spiller selvsagt de fleste formater (Microsoft PlaysForSure) og har en 1,5 tommers skjerm (gråtoner).

Stikkord: internett, lydogbilde, mp3