Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Surf raskere med Google

Google har lansert en betaversjon av sitt nye verktøy, Web Accelerator. Denne skal gi deg raskere nedlasting av websider.

Google Web Accelerator
Nå kan du laste ned en betaversjon av Google Web Accelerator. Dette verktøyet skal benytte seg av Google globale datanettverk, og kan således gi raskere nedlasting for brukerne.

Ikke alt blir raskere

Web Accelerator sender URL-forespørsler via Googles servere som er dedikert til å laste ned sider raskere. Applikasjonen kan også komprimere data før det blir sendt videre til mottakeren.

I tillegg lagrer systemet kopier av nettsider som ofte blir brukt, med automatisk henting av eventuelle nye data på disse sidene. Dette gjør at nettleseren bare trenger å hente oppdateringen på disse sidene når man ber om å laste den ned.

Google advarer imidlertid mot at Web Accelerator ikke fungerer på alle nettsteder. Den vil blant annet ikke kunne gjøre nedlasting av multimediefiler raskere, samt at krypterte nettsider fra blant annet banker og andre finansielle institusjoner ikke vil fungere.

Bare for bredbånd

Betaversjonen er i første omgang bare myntet på brukere i Europa og Nord-Amerika. Web Accelerator er også i prinsippet bare for bredbåndsbrukere, siden man kun vil merke minimal forskjell ved bruk av vanlige telelinjer.

For å bruke det nye verktøyet til Google må man ha en maskin som kjører Windows XP eller Windows 2000, med versjon 5.5 av Internet Explorer eller versjon 1.0 av Firefox. Andre nettlesere kan også brukes, men de må da settes opp manuelt.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett