Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Fjern Longhorn-bildene

Microsoft beordrer nettsteder som har lagt ut skjermbilder fra Longhorn om å fjerne dem.

Longhorn bootlogo
Bill Gates presenterte den nyeste versjonen av Microsofts uferdige nye operativsystem, Windows Longhorn, ved denne ukens WinHEC-konferanse i Seattle.

Oppmøtt presse, analytikere og bloggere fikk også med seg en forhåndsversjon (build 5048) av operativsystemet, for uttesting og redaksjonell omtale.

Mottakelsen var derimot blandet. Enkelte profilerte og velkjente forståsegpåere, slik som Paul Thurott fra WinInfo og Chris Pirillo fra Lockergnome, beskriver på sine respektive nettsider Longhorn-prosjektet som «et løpsk tog på vei mot ulykke».

– Ingen skjermbilder!

Stemningen ble ikke bedre da Microsoft bestemte seg for å gå aggressivt til verks med å kreve at samtlige nettsteder som hadde lagt ut skjermbilder fra Longhorn-versjonen de nettopp hadde sendt ut fjernet dem igjen.

Debatten og spørsmål rundt hvorfor skjermbilder ikke kunne publiseres, selv på Windows-entusiastiske nettsider som NeoWin, skal dermed ha kapret mye av oppmerksomheten på WinHEC.

Pirillo foreslo at årsaken simpelthen er at Longhorn ser for j*vlig ut, og skal ha fått et visst medhold blant sine kolleger på dette punktet.

Patentkluss?

Thurott skal derimot ha fått servert den offisielle forklaringen at det kan være enkelte tekonologier i Longhorn som Microsoft enda ikke har sikret seg patent på, og at de derfor ikke ønsker at bilder av det grafiske grensesnittet skal havne på avveie før formalitetene var på plass.

Flere nettsteder motsatte seg Microsofts forsøk på å holde skjermbildene unna nettet, men mange har nå i etterkant fulgt pålegget og fjernet bildene.

Den første offisielle betaversjonen av Longhorn er ventet i slutten av juni, og Microsoft skal ha forsikret om det da ikke vil være restriksjoner på offentliggjøring av skjermbilder.

For en nærmere titt på Longhorn, se for eksempel HER.

Kilder:
BBC
WindowsITPro
BetaNews

Stikkord: programvare