Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Casio Exilim Pro EX-P505

La deg ikke lure av produktbildet – dette kameraet er knapt større enn et kredittkort. Vi har testet Casio Exilim Pro EX-P505.

Fra bildene å dømme skulle dette være et forholdsvis stort apparat. Det er det ikke. Når vi åpner esken fiinner vi nemlig alt annet enn et stort og klumpete kamera.

Dette apparatet er bittelite, og baksiden er knapt større enn et kredittkort. Huset er i sort plast, og til tross for kamerastørrelsen, får man et solid og godt grep. Riktig artig er det også at apparatet har en 2 tommer stor dreibar LCD-skjerm med antirefleks belegg.

Lavoppløst LCD

Det som tar vekk litt av gleden ved den store skjermen, er den lave oppløsningen. Kun 85.000 punkter har Casio spandert, og selv om det kan høres mye, er dette lite for en 2 tommer skjerm. Vi hadde også ønsket at kameraet hadde hatt en optisk søker. Det har ikke Casio prioritert denne gangen.

Brukervennligheten ellers er meget bra. Kameraet har blant annet en EX-knapp som fungerer som hurtigmeny, i tillegg til at menyene og knappene generelt er enkle å finne ut av. Imidlertid kan knappene oppleves som litt for små hvis man har store hender.

Knallgøy

Dette er et svært morsomt kamera å bruke. Det har hele 22 forhåndsdefinerte scenevalg, i tillegg til 5 forskjellige innstillinger for video-opptak. Du har også mulighet til å redigere filmopptakene direkte i kameraet. Casio Exilim Pro EX-P505 er også svært raskt i oppstart og utløserforsinkelsen minimal. Her har du alt av manuelle muligheter og dessuten en utrolig makro med nærgrense på 1 cm.

Casio Exilim Pro EX-P505

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Flotte bilder

Kameraet har en bildebrikke på fem megapiksler og 5x optisk zoom. Lysstyrken er god, spesielt ved full tele, og zoomområde ligger på 38-190mm etter 35mm-standard. Vi kunne absolutt ønsket oss en litt bedre vidvinkel, men dette apparatet tar svært gode bilder. Fargene er svært naturtro og bildene har god kontrast. Støynivået er forholdsvis høyt ved høye ISO-verdier, men moderat ved lavere ISO verdier.

Dette er totalt sett et svært morsomt kamera med en mengde funksjoner og finesser. Prisen er også fornuftig, og gir mye kvalitet for relativt lite penger – på minimal plass.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt