Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC med 26 Mbit-linje

Kabelselskapet UPC er ikke spesielt kjent for å tilby høye hastigheter. Men nå drar de til så det monner.

Det nye tilbudet har fått navnet «Chello Extreme», og har 26 Mbit per sekund nedlasting og 1,5 Mbit pr. sekund opplasting. Prisen er 998 kroner måneden.

– Til film og musikk

Tilbudet er beregnet for kunder som utveksler store filer mellom hjem og jobb og som «virkelig benytter seg av Internet til film og musikk», som det heter i pressemeldingen.

UPC har hele tiden hevdet at deres teknologi er overlegen i forhold til ADSL, som blant annet leveres av konkurrentene Telenor og NextGenTel. Mens ADSL baserer seg på kobberledningene i telefonnettet, bruker UPC TV-kablene som er installert i brorparten av hjemmene i og rundt storbyene.

50 Mbit neste

– Med denne lanseringen gir vi Internett (IP-trafikk) mer plass, samtidig som de andre tjenestene ikke berøres. Denne type hastigheter og kapasitet setter bredbånd i et nytt lys, og ADSL-teknologien har klare problemer med å henge med på dette nivået, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i UPC Norge.

Selskapet hevder at 50 MBit per sekund er realistisk hastighet i neste runde. Tidligere har UPC sagt at 1GB pr. sekund er den teorietisk øvre grensen for hva de kan levere.

Se også digi.no og DinSide.no

Flere opplysninger finner du på UPC.no

Stikkord: internett