Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Advarer mot virus-blogger

Weblogger kan være både morsomme og interessante, men vær forsiktig; hundrevis av blogger inneholder trojanske virus og andre ulumskheter.

Virusmonster
Blogger, en slags form for kontinuerlig oppdaterte dagbøker på nettet, er veldig populære for tiden. Også blant hackere, advarer antivirusselskapene.

Dårlig sikret

En blog tilbyr som regel nemlig store mengder gratis lagringsplass, og krever sjelden at brukerne autenfiseres på en skikkelig måte før de gis anledning til å laste opp filer. Selskapene som tilbyr loggetjenestene har som regel ikke for vane å gå gjennom innholdet på sidene på jakt etter virus og uønskete filer.

Lokker med spam

Websense Security Labs og Virus 112 sier at det stadig blir vanlige for ondsinnete hackere å utnytte disse sårbarhetene til å laste opp trojanske hester, viruskode eller passord-loggeprogrammer, for så å lokke brukere til bloggen med masseutsendelser av spam-mail og promotering via chatteprogrammer.

Ifølge Websense finnes det i dag over 200 aktive, «forgiftede» blogger, og man rådes generelt til å være forsiktige når man laster ned filer og oppgir passord-informasjon på nettet.

Kilder:
Websense
Virus 112

Stikkord: virus