Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera 8.0 sluppet

Den norske nettleseren Opera er nå ferdig i versjon 8. Med helt nytt design og masse nye funksjoner skal de ta igjen Firefox-forspranget.

Opera Software
Firefox er nå verdens nettleser nummer to, nest etter Microsofts Internet Explorer. Opera håper nå å kunne ta igjen forspranget med en helt ny versjon.

– Størst surfeområde

Versjon 8 har fått en kraftig oppussing i utseendet. Menyer, verktøylister og dialogbokser har blitt penere. Og betalversjonen (annonse-versjonen er fortsatt gratis) har den største surfeskjermen av alle nettlesere, lover Opera.

Sikkerheten er også oppdatert. Opera viser nå sikkerhetsinformasjon mens du surfer, slik at du kan ta dine forholdsregler mot spionvare, scripter og virus.

– Fortsatt raskest

Opera hevder fortsatt et de er verdens raskeste nettleser. Med det mener de at nettsider tar kortere tid å laste enn hos konkurrentene. I versjon 8 er hastigheten økt enda mer, sier de.

Blant andre funksjoner som har vært med os en stund, men som nå er ferdigstilt, er stemmeaktivering, Gmail-støtte og passord-organisator.

Les lyntest på DinSide.no
Se også digi.no

Kilde:
Opera.no (OBS! På grunn av stor trafikk kan det være problemer med å få lastet ned. I stedet kan du prøve fileforum.betanews.com

Stikkord: internett, programvare