Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Vil fortsatt knekke sperrer

– Kanskje jeg går trøtt en dag. Men der er jeg ikke nå, sier Jon Lech Johansen i et ferskt intervju med nettstedet Slyck.com.

Foto: Martin Sivertsen
I intervjuet sier blant ant Johansen at han ikke er vanskelig å få tak i, men at han ikke gidder å bruke tid på folk som ikke har datakunnskaper nok til å forstå det han holder på med.

Derfor sier han som oftest nei til journalister, og foretrekker i stedet å ha kontakt med et utvalg nettsteder og fora.

Frykter ny lov

Johansen sier også at han frykter den nye, norske åndsverkloven, som om den blir vedtatt vil gjøre det forbudt å bryte det som i forslaget betegnes som «effektive» kopisperrer.

– DeCSS vil trolig bli ulovlig akkurat som med DMCA-loven i USA, men en DVD-spiller som VLC vil fortsatt være lovlig, sier han.

– VLC er en mye brukt spiller på Linux, og er også en spilleren som ofte velges av folk som vil spille Windows-mediefiler på Mac.

Ikke hørt noe fra Apple

På spørsmål om han har hørt noe fra Apple etter at han lanserte programmet PyMusique, som lar folk spille kjøpte låter fra Apples Music Store uten å bruke iTunes, svarer han negativt. Han har heller ikke hatt trøbbel med filmbransjen etter at han vant rettssaken som Økokrim reiste mot ham.

. Da Apple endret programmet slik at PyMusique ikke fungerte, var Johansen raskt ute med å oppdatere programmet sitt. Han lover at han vil fortsette å leke katt og mus med Apple

– Jeg holder ut. Likevel er det slik at jeg gjør dette på fritiden min uten å tjene penger på det. Så jeg kommer ikke til å slippe alt jeg har i hendene hver gang Apple endrer sin protokoll eller sine formater. Men jeg vil alltid gjøre det til slutt, sier Jon Lech Johansen, som har Frankrike, politikk, filmer og nanoteknologi som hovedinteresser.

Du kan lese hele intervjuet på Slyck.com

Stikkord: fildeling, lydogbilde, mp3