Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil med fem operativsystem

Asiatiske Fifth Media nøyer seg ikke med ett operativsystem i sin mobil. Nå lager de fem versjoner av samme mobil, med forskjellige operativsystem.

FOTO: Per Ervland
I forbindelse med CeBIT-messen tidligere i år kunne vi fortelle om den asiatiske mobiltelefonen Axia A108. Telefonen kjører en litt bisarr versjon av Windows CE .NET, men nå kommer det snart nye versjoner av denne mobilen, med forskjellige operativsystem.

Med Linux

I løpet av tredje kvartal skal selskapet bak Axia 108 slippe en ny versjon av denne mobilen basert på Windows Mobile Pocket PC. Samme kvartal skal selskapet også slippe en versjon med det mindre kjente operativsystemet Motion Experience Interface.

Like før jul (fjerde kvartal) kommer to andre versjoner av samme mobilen. Da skal også Linux og Palm OS bygges inn i versjoner av den samme mobilen. Skuffende nok er det ingen planer om å lage en versjon med Symbian.

Når alle operativsystemene er klare for Axia-modellen skal alle som har denne mobilen kunne bytte til det systemet man foretrekker. Det vil imidlertid være en lisenskostnad forbundet med å bruke de ekstra operativsystemene.

Kilde: Mobil

Stikkord: Mobil, programvare