Platebransjen støtter DVD-Jon

Foto: Tore Neset

Foto: Tore Neset– I den grad iTunes selger musikken basert på proprietære stengsler, er ikke dette noe som har skjedd med platebransjens velsignelse og heiarop. Det er vi skeptiske til. Dette er et problem som Apple må løse, og vi vil derfor ikke gjøre noe fremstøt fra IFPI Norge. Vi har heller aldri gått inn for at musikk skal kunne spilles bare på Sonys CD-spillere og ikke Panasonics, sier Fiskvik til Aftenposten.

Ikke glad for Apple-lås

Fiskvik leder den norske avdelingen av den internasjonale platebransjeorganisasjonen IFPI (International Federation of Phonographic Industry) og er kjent som en krass motsander av gratiskulturen på nettet.

Men han er heller ikke glad for at Apple låser sin betal-musikk til sine egne produkter, musikkprogrammet iTunes og de bærbare iPod-spillerne.

Annonse

Han påpeker at pyMusique ikke knekker DRM-systemet i Apples musikkprogram iTunes, men bare leder musikken utenom slik at den kan spilles av i andre programmer og andre bærbare spillere enn Apples iPod.

Filene er i praksis ikke kopisikret så lenge de er i «transportmodus». Kopisikringen skjer først når filene tas inn i iTunes.

Apple Norge har så langt ikke villet kommentere saken.

Annonse
Annonse